Skip to main content

Een verhaal in chocoladevorm


“Een ondernemer van moeder op dochter”
Valérie Goossens, Stichtster van swisschocolates.be

De nalatenschap sinds 1980

Eerst en vooral is er een familiegeschiedenis. Ik ben de dochter van een onderneemster, Marie Van Calck, die in 1980 twee Belgische chocoladewinkels opende in het centrum van Brussel en haar passie voor chocolade aan mij doorgaf.

En vandaag

Ik begon aan mijn ondernemersavontuur op 31-jarige leeftijd. Nadat ik was afgestudeerd aan een Brusselse businessschool, ICHEC, en aan het Institut Européen des Hautes Études Internationales in Frankrijk, en na een aantal geweldige werkervaringen bij de UGC-bioscoopgroep, trok ik de stoute schoenen aan en nam ik de twee chocoladewinkels van mijn familie over. In een paar jaar tijd werden dat zes winkels, allemaal gevestigd in mijn geboortestad Brussel.

Met Lindt

Het avontuur met Lindt begon in 2007 toen mijn vriend Javier, die in New York woonde, me vertelde over de magie van de Lindt boetieks en de kwaliteit van de Lindor chocolaatjes en balletjes.  Ik nam meteen contact op met Lindt in Zwitserland en werd verliefd. Enkele maanden later, aan de vooravond van Pasen, opende ik de eerste Lindt-boetiek in Brussel, in City 2. Het beroemde Gouden Konijn was eindelijk in België aangekomen.  De tweede winkel opende in 2019 in de Europese wijk.

Tijdens de Covid-jaren lanceerde ik online verkoop en thuisbezorging met de steun van mijn fantastische teams. En met groot succes!

 Vandaag is swisschocolates.be uw leveringsplatform voor Lindt pralines in België, rechtstreeks geleverd vanuit de Lindt boetieks in Brussel, met een lokaal team en een lokale, gepersonaliseerde service.

Een verhaal in chocoladevorm

“Entrepreneure de mère en fille”
Valérie Goossens, Fondatrice de swisschocolates.be

L’héritage depuis 1980

Il y a d’abord, une histoire familiale. Je suis la fille d’une entrepreneure, Marie Van Calck ,qui, en 1980, avait ouvert deux boutiques de chocolats belges dans le centre de Bruxelles et m’a transmis sa passion du chocolat.

Et aujourd’hui

C’est à 31 ans , que je me suis lancée dans l’aventure de l’entrepreneuriat. Diplômée d’une école de commerce de Bruxelles, l’ICHEC et de l’Institut européen des hautes études internationales en France et après une belle expérience professionnelle auprès du groupe cinématographique UGC, j’ai franchi le pas et repris les deux boutiques de chocolat de ma famille, qui en quelques années sont devenues six boutiques, toutes situées dans ma ville, à Bruxelles.

Avec Lindt

Avec Lindt, l’aventure a commencé en 2007 quand mon ami Javier, qui vivait à New York, m’a parlé de la magie des boutiques Lindt et de la qualité des chocolats et boules Lindor. J’ai immédiatement contacté Lindt en Suisse et, ce fut le coup de cœur. Quelques mois plus tard, à la veille de Pâques, je lançais la première boutique Lindt à Bruxelles, dans le City 2. Le fameux Lapin Or arrivait enfin en Belgique. La deuxième boutique ouvrait en 2019 dans le quartier européen.

Pendant les années Covid, en m’appuyant sur mes formidables équipes, je me suis lancée dans la vente en ligne et dans la livraison à domicile. Avec succès !

Aujourd’hui, swisschocolates.be est votre plateforme de livraison de chocolats Lindt pour la Belgique, livrés directement des boutiques Lindt de Bruxelles, avec une équipe locale, un service de proximité et personnalisé.


HULP NODIG ?

ONZE ENGAGEMENTEN

Met zorg verpakt

Om ervoor te zorgen dat uw favoriete Lindt pralines in heerlijke staat aankomen, bereiden en verpakken wij uw bestelling met zorg, binnen 2 dagen, vanuit de Brusselse boetieks.

Kwaliteit

Sinds 1845 worden Lindt pralines gemaakt met een ongeëvenaarde expertise en ingrediënten van de hoogste kwaliteit.

Nabijheid

Uw pralines rechtstreeks gemaakt en geleverd vanuit de Lindt boetieks in België - Gratis levering in België voor bestellingen boven €45

VOLG ONS

BETAALMIDDELEN

Mini Cart 0

Votre panier est vide